joi, 9 iulie 2009

Ciuperci pane cu sos de smantana si marar


Ingrediente:
1 kg ciuperci champignons
2 oua
faina
pesmet
1 cutie smantana
1 ceapa
usturoi
1 legatura marar
unt
sare
piper

Mod de preparare:
Se curata ciupercile, se separa coditele si se fierb in apa cu sare.
Dupa ce s-au patruns se scurg si se lasa la racit.
Palariile ciupercilor se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc la foc iute.
Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei sau unt apoi se adauga coditele ciupercilor tocate marunt si se pune o cana de apa sa fiarba putin ceapa.
Se adauga o lingurita de faina, cutia de smantana apoi dupa gust se pune: sare, piper, marar, putina zeama de lamaie si usturoiul tocat.
Se amesteca pana se formeaza un sos mai gros, care se serveste peste ciupercile pane.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu