marți, 27 octombrie 2009

Makluba


Ingrediente:
carne de pui
cartofi
vinete
conopida
orez
ceapa
condimente
sare
piper

Mod de preparare:
Se pune la fiert carnea de pui si cand apa incepe sa fiarba, se taie o ceapa solzi, si se pune in oala apoi se lasa sa fiarba pina puiul este moale.
Separat se taie cartofii rondele la fel si vinetele si impreuna cu conopida desfacuta in bucati se prajeste bine in ulei.
Cind sint toate gata, se ia o cratita mai mare in care se aseaza in ordinea urmatoare: pe fundul oalei se pun cartofii, apoi carnea, un strat de orez, conopida si vinetele, iar orez.
Se ia zeama in care a fiert puiul, se condimenteaza apoi se adauga peste ingrediente in oala, sa le acopere.
Cind este fiert orezul si nu mai este apa se stinge focul.
Se serveste calda, cu iaurt si salata.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu