vineri, 16 octombrie 2009

Supă de roşii proaspete şi ardei dulce


Ingrediente:
15 roşii coapte mari
3 ardei roşii medii
7 linguri de ulei de măsline extra virgin
1 lingură de ardei iute roşu tocat fără seminţe tocat
sare
piper negru
1 căţel de usturoi, tocat mărunt
2 linguri de oţet din vin roşu
565 ml de supă de pui sau de legume
busuioc proaspăt.

Mod de preparare:
Crestaţi partea de sus a roşiilor şi puneţi-le în apă clocotită timp de 20 de secunde sau până când puteţi da la o parte pieliţa şi seminţele.
Frigeţi ardeii întregi pe grătar (pentru a ajunge la gustul adevărat de ardei dulce trebuie fripţi până se înnegresc), lăsaţi-i într-un bol acoperit, apoi curăţaţi-i de coajă şi tocaţi-i mărunt.
Puneţi ardeii tocaţi într-o cratiţă încălzită, cu fundul gros, cu 2 linguri de ulei de măsline extravirgin şi ardeiul iute tocat. Adăugaţi puţină sare şi căliţi timp de 5 minute.
Adăugaţi usturoiul tocat şi fierbeţi alte 2 minute.
Puneţi şi roşiile tăiate mare şi fierbeţi timp de 10 minute cu puţină sare şi oţet din vin roşu astfel încât să-şi amestece aromele.
Adăugaţi supa şi fierbeţi la foc mic timp de 15 minute. Condimentaţi după gust.
Zdrobiti busuiocul cu puţină sare, până se pasează. Amestecaţi cu restul de ulei de măsline şi adăugaţi mai mult oţet din vin roşu.
Turnaţi cu generozitate acest amestec deasupra supei.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu