sâmbătă, 29 mai 2010

Pui cu ananas in sos dulce acrisor



Ingrediente:
700gr piept pui
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
1 morcov
5 fire ceapa verde
250 gr ciuperci
1 ananas mic
1 ou
1 lingura amidon alimentar
Pentru sos:
1 lingura amidon alimentar
4 linguri zahar
3 linguri otet
4 linguri sos de soia
1 lingura ulei
4 linguri pasta de tomate
4 linguri apa

Mod de preparare:
Pieptul de pui se spala, dupa care se taie cuburi si se marineaza la frigider in sos de soia cu un ou batut si o lingura de amidon alimentar minim 30 minute. Dupa care se prajeste si apoi se scoate pe servete de bucatarie sa se scurga de grasime.
Morcovul se taie cubulete, ceapa se taie nu foarte marunt, ardeiul se taie bucatele, iar ciupercile se curata si se taie feliute.
Pentru prepararea sosului dulce acrisor:
Se dizolva 1 lingura de amidon alimentar in 4 linguri de apa, punem 4 linguri de zahar, 3 linguri de otet, 4 linguri sos de soia, 1 lingura ulei, 4 linguri de pasta de tomate si amestecam pana dizolvam zaharul.
Legumele se calesc in putin ulei, dupa care se pune pieptul de pui prajit, ananasul, iar la sfarsit sosul dulce acrisor.
Se serveste cu garnitura de orez.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu