duminică, 30 mai 2010

Tajine de pui cu legume



Ingrediente:
4 pulpe superioase de pui
2 linguri de ulei de masline;
2 cartofi
1 ceapa
1 pastarnac
4 catei de usturoi
2 morcovi
sare, piper, verdețuri uscate
1 lingurita praf de curry
1 lingurita ghimbir
1 lingurita de boia de ardei
2 linguri de suc de lamaie
stafide

Mod de preparare
Puiul trebuie tinut doua ore la marinat in urmatorul amestec: o lingura de ulei de masline, sare, piper, verdeturi uscate (busuioc, cimbru, dafin), curry si ghimbir.
Dupa ce carnea de pui s-a marinat, ungeti cu o lingura de ulei de masline baza vasului de lut si adaugati in straturi felii de pastarnac, cartofi, morcovi, ceapa, usturoi si stafide,peste care mai presarati din cand in cand boia de ardei.
Deasupra se pun bucatile de pui si cele doua linguri de suc de lamaie.
Se baga la cuptor si se lasa la fac mediu spre mare pentru 30 de minute si inca 45 de minute la foc mic.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu